Ons verhaal

Ooit aan gedacht dat alle kleding handgemaakt is? De labels in onze kleding laten maar weinig los over wie, hoe en waar de kleding is gemaakt. Verder dan 'made in China' of 'Made in Bangladesh' komen we over het algemeen niet.

STOEREVROUWEN

Al 10 jaar zijn we hét campagnebureau voor het inspireren tot duurzaam consumeren. Vanaf 2017 laten we de vernieuwde relatie met mode zien. Wij maken de beweging naar slow en fairfashion. Doe je mee?

SLOW FAIR FASHION

Het is tijd voor verandering naar liefde voor mode, de wereld, diversiteit en de 47 miljoen modemakers. We kiezen voor Slow en Fair Fashion, inclusief vintage, upcycle en recycle.

Zakelijk? Mail ons voor advies of voor het (gezamenlijk) opzetten van een nieuwe campagne.

Feit 1

Feit 1

De mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Jaarlijks worden 150 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd die door consumenten maar kort worden gedragen en weer weggegooid. In Nederland gooien we zo jaarlijks 135 miljoen kilo textiel weg!

Feit 2

Feit 2

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de kledingfabriek Rana Plaza neer. Bij deze ramp kwamen 1138 mensen om het leven en raakten meer dan 2000 mensen (zwaar)gewond. In een klap werd duidelijk dat er snel actie nodig is om de onveilige fabrieken aan te pakken en de werksituatie van de miljoenen kledingarbeiders in Bangladesh en de rest van de wereld te verbeteren.

Feit 3

Feit 3

Wereldwijd werken zo'n 47 miljoen mensen in de kledingindustrie. Daarvan is de overgrote meerderheid vrouw (85%). Deze vrouwen moeten vaak onder onacceptabele omstandigheden werken in sweatshops voor een extreem laag loon. Werkweken van 60 tot 90 uur zijn voor naaisters in Aziatische kledingfabrieken geen uitzondering.

Ashna Chhatta

Ashna Chhatta

Meer liefde voor mode

‘Ik geloof in mode met inhoud, met een echt verhaal over kleding die met liefde voor het milieu en respect voor de mens tot stand zijn gekomen.’

Lees >

Helene Oudman

Helene Oudman

“We refuse to believe that the bank of justice is bankrupt”

Mijn liefde voor ons bureau wordt eigenlijk iedere dag een beetje groter, omdat ik steeds duidelijker zie dat mode een belangrijk onderdeel is van een nog veel groter politiek geheel. Zo kijk ik bijvoorbeeld met bewondering naar activisten die in deze tijd racisme durven aan te pakken.

Lees >

 

Shop

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe producten en stoere vrouwen nieuws.