‘We’. Wie zijn dat precies en voel je je aangesproken?

28 Flares 28 Flares ×

StoereVrouwen Co-Creatie Event Amersfoort

Voor 2016 hebben ‘we’ grote ambities. Misschien zijn we zelfs wel ambitieuzer dan ooit tevoren. Zo willen we met meer regelmaat campagnes en events organiseren. Maar weet jij eigenlijk wie die ‘we’ precies zijn? En voel je je aangesproken door ‘wij StoereVrouwen’?

StoereVrouwen is natuurlijk een community van 1800 leden 😉 Dat zijn er nogal wat!

StoereVrouwen Co-Creatie Event Amersfoort

Drie van hen staan op dit moment actief aan het roer: Ineke Ligthart, Mirjam Pruis en ik, Helene Oudman. Het liefst zouden wij, bij wijze van spreken, samenwerken met al die honderden betrokkenen. Als midden oplossing regelden we een co-creatie met een deel van de actieve StoereVrouwen kern. Sommigen van hen zijn al jaren bezig namens StoereVrouwen. Zo staat Mirjam van Rijn bovenaan met haar 10 jarige deelname! Daar kunnen wij drie ‘groentjes’ van leren. StoereVrouwen bezit dus met al haar leden een schat aan kracht, ervaring, kennis en wijsheid.

Nu is de vraag: hoe pakken we deze onconventionele samenwerking aan?

StoereVrouwen Co-Creatie Event AmersfoortWe komen uit het hele land, hebben geen gezamenlijk kantoor en hebben vaak ook nog ander werk. Natuurlijk weten we hoe dit nú werkt, maar Ineke, Mirjam en ik waren benieuwd naar input van de actievelingen: welke mogelijkheden zien zij? Wat hebben wij elkaar als individu en als organisatie te bieden? Het gesprek kwam op gang, via foto’s en bijhorende herinneringen, een denkbeeldige lijn van betrokkenheid waar we onszelf op plaatsten en héél veel post its invullen, ophangen en samenvatten. Luisteren naar elkaar. Zoals geliefde Jörgen Gario wel eens zegt:”We hebben één mond, maar twee oren”. Twee keer zoveel luisteren als praten dus! Toen helder was wat we voor elkaar kunnen betekenen, konden we verder met een brainstorm én de daadwerkelijke organisatie van een nieuwe campagne. Dat is uiteindelijk toch waar jij, zij en wij het met z’n allen voor doen: elkaar (en zoveel mogelijk anderen!) inspireren om de missie van bewust shoppen en geld uitgeven te verspreiden

StoereVrouwen Co-Creatie Event AmersfoortZaterdag 13 februari werd een zeer aangename middag.

Het werd een middag met veel lekker eten en wijn en tegelijkertijd hard werken en creëren. Met één van de duidelijke uitkomsten om nooit te vergeten: ‘we willen minder praten en meer doen’. 

Bedankt aanwezigen voor het meedoen. En ook jij en alle andere leden en volgers: bedankt voor vaak jarenlange betrokkenheid! Een cliché blijkt weer eens waar te zijn: we kunnen echt niet zonder elkaar.

Natuurlijk ook dank aan Andrea Bartosova voor de foto’s en Michelle Laagewaard voor de lunch en hapjes.

Change the world shopping!

StoereVrouwen Co-Creatie Event Amersfoort

StoereVrouwen Co-Creatie Event Amersfoort

16
3

3 Comments

 1. zou het event op 19 maart op de website geplaatst kunnen worden??
  thanks!

  • Mirjam 21 februari, 2016 Reply

   Altijd leuk een kledingruil! Kun je daarover even een mailtje sturen? Thanks!

 2. Kim 21 februari, 2016 Reply

  Leuk meiden! Als ik ergens mee kan helpen; let me know 🙂

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*