We Move Slow Fair Fashion

0 Flares 0 Flares ×
Merken – Model van links naar rechts:
1. vest Loop.alife, shirt Green Lily, tas i_did_Slow Fashion, vintage broek van model
2. gehele outfit en tas Sena Eco Couture, armbandjes A Beautiful Story
3. jas Blazinbell, ketting A Beautiful Story

Slow en fair op Internationale Vrouwendag

Met liefde presenteren wij je onze selectie uit de lente collectie die 100% slow en fair is! Dat doen we vandaag, op Internationale Vrouwendag, omdat we er enerzijds naar streven solidair te zijn naar de 40 miljoen vrouwelijke maaksters, door hen meer `loon naar werken´ te garanderen. Anderzijds, omdat wij vrouwen de trotse en blije pioniers kunnen zijn om goedgemaakte mode te presenteren. Laten we elkaar inspireren om de beweging te maken naar slow en fair fashion met modelabels zoals deze:  Ecotex, Loop.alifeGreen Lily, i_did_Slow Fashion, Sena Eco Couture, A Beautiful Story en Blazinbell.

Vrouwen ‘rulen’ de mode-industrie

Het zijn grotendeels de vrouwen die werken in de mode-industrie; van de makers in voornamelijk Aziatische landen tot onze managers en verkopers in Nederland. Het zijn ook de vrouwen die de grootste afnemers zijn van mode. Herkenbaar? 28% van de Nederlandse vrouwen gaat minimaal eens per twee weken kledingshoppen en geeft gemiddeld meer dan €725,- per jaar aan kleding uit.

Op ondernemersgebied maken vrouwen de dienst uit in de modebranche: 66% is vrouw.
In de Nederlandse kledingwinkels is 85% van de verkopers vrouw. Ook 85% van de 47 miljoen (!) mensen die onze kleding maken in de wereld is vrouw. Het grote verschil is dat deze 40 miljoen vrouwen nog steeds veel te weinig salaris ontvangen. Bovendien werkt een naaister in een Aziatische kledingfabriek vaak 60 tot 90 uur per week. De tijd die zij alleen al aan onbetaalde overuren werkt, zou bij ons een fulltime baan zijn. (bron: schonekleren.nl)

Internationale Vrouwendag

Op een inspirerende dag als Internationale Vrouwendag, hopen wij met onze slow en fair fashion ook te inspireren. Gezamenlijk kunnen we al deze vrouwen empoweren. Wereldwijd. Van manager, verkoper, maker tot aan jij en ik, de consument. Door voor je nieuwe lente-items te kiezen voor slow en fair fashion.

De betekenis van slow en fair

Slow en fair is het tegengeluid naar de fast fashion industrie, waarbij we oneerlijk met de makers omgaan én vluchtig omgaan met de mode zelf: veel kleding kopen en binnen korte tijd weer weggooien. Fast fashion ketens komen het liefst elke week met een nieuwe collectie! De zeven merken in onze lente collectie richten zich elk op een ander slow en fair gebied. Vanaf 16 maart geven wij elke week één van de labels het woord. te lezen bij onze Sustainable Shoptips.

Tijd voor een positieve beweging richting verandering: liefde voor kleding!

1. Koop modelabels die slow en fair zijn:
Ecotex, Loop.alife, Green Lily, i_did_Slow Fashion, Sena Eco Couture, A Beautiful Story en Blazinbell vinden wij heel mooie voorbeelden. 

2. Ga liefdevol en respectvol met je kleding om, door ze een lang leven te geven:
Ga voor hoge kwaliteit en kies basisstukken die niet (te) trendgevoelig zijn, zodat het lang mee gaat en je er niet naar een seizoen op uitgekeken raakt.

3. Mix je collectie met vintage:
Vintage en kringloop zijn ook goede mogelijkheden van slow en  fair consumeren. Een mix van ‘oud’ en nieuw kan je  je outfit juist interessant maken.

Praktische tools: upcycling, recyling

De komende twee jaar komen we, naast vier keer per jaar met beeldschone slow & fair fashion selecties, ook met meer praktische tips over hoe om te gaan met duurzaam consumeren in de mode. Bijvoorbeeld met vintage: waar vind je precies de mooiste én betaalbare vintagekleding? Ook willen we helpen je kleding een langer te geven, door te leren hoe eenvoudig je je kleding repareert of vermaakt. Zo laten we je zien wat recycling en upcycling inhoudt. Er zijn tal aan indrukwekkende mogelijkheden om slow en fair gekleed te gaan. Juist de combinatie aan mogelijkheden, en de kennis die je ondertussen krijgt over mode,​ maakt het boeiend om voor een sustainable collectie te gaan.  En juist daarmee creëer je je eigen, creatieve stijl.

Merken model: tuniek Ecotex, tas Blazinbell

ecotex.nl
senaecocouture.nl
abeautifulstory.nl
blazinbell.com
i-did.nl
brightloops.nl (voor Loop.alife)
duurzamekleren.nl (voor Green Lily)

0