Utrechtse horeca flirt met fairrukkelijk food

33 Flares 33 Flares ×

Flairtje is begonnen: “Last van sleur? Neem eens wat anders!

De nieuwe actie van StoereVrouwen, Fairtrade Utrecht en Lekker Utregs is van start! In Utrecht serveert nu de symbolische Flairtje chef om in juni, juli en augustus duurzame producten in de horeca te testen. Met deze producten zet de stad een speciaal ‘Flairtje menu’ op de kaart; een menu of gerecht met minstens één Utrechts en één fairtrade product erin verwerkt. Eerder al werd er bij de horecagasten gepeild wat ze van het duurzame idee vonden, aan de hand van bierviltjes met teksten als: “Last van sleur? Durf meer vanuit je luie barkruk. Neem eens wat anders; vraag naar Flairtje.” Straks in de zomer gaat blijken hoeveel vraag er echt is naar dit ‘fairukkelijk fair food’ menu…

Flairtje bij jou in de buurt?

Je boft als je in Utrecht woont. Van de zes deelnemende horecazaken is er dan ongetwijfeld ook een Flairtje menu bij jou in de buurt te vinden:
DeKleineBaron / Sweder van Zuylenweg 56
Eetcafé Tilt! / Lange Jufferstraat 62
Toque Toque / Oudegracht 138
‘t Oude Pothuys / Oudegracht 279
Van Rooijen Catering / Coloradodreef 40
The Basket / Genevelaan 8 – De Uithof

De chef wil op speciale missie met jou, in heel Nederland

Woon je niet in Utrecht en zijn er dus (nog) geen Flairtje menu’s waar je naar kan vragen? Vraag dan bij andere horeca naar het aanbod food/drinks dat fairrrukkelijk en fair is. Hoe meer vraag, hoe groter het aanbod zal worden. Change the world wining and dining!

Waarom vragen naar Flairtje?

We willen betere leef- en werkomstandigheden voor boeren in ontwikkelingslanden. Tegelijkertijd vergeten we onze lokale boeren niet. Ook zij krijgen te lage prijzen en waardering voor hun producten, met allerlei nadelige gevolgen. Wanneer de horeca met haar grootverbruik meer van deze Utrechtse en fairtrade producten inkoopt, betekent dit een toename van milieuvriendelijk, eerlijk en lokaal geproduceerd eten en drinken.

Win een VIP treatment, cadeaubon, voedselinspiratiebox of een vrijkaartje

Als je het Flairtje menu bestelt, maak je ook nog eens kans op een VIP treatment bij het Fair Fashion festival ter waarde van €100,- , inclusief lunch voor 2 personen en gratis toegang tot de workshops. Of win een cadeaupakket met Utrechtse producten ter waarden van €50,- van Lekker Utregs. Vraag in bovengenoemde horeca naar Flairtje en alles wordt duidelijk. Meer winacties? Houd de Flairtje Facebook in de gaten.

De Flairtje actie is een initiatief van Fairtrade Utrecht, Lekker Utregs en StoereVrouwen. Het is mede mogelijk gemaakt door horecagroothandel GEPU, die alle producten met liefde aan Flairtje levert en Local2Local, die voor het verse Utrechtse assortiment zorgt.

5
0

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*