Ontdek de jungle van kringloop

35 Flares 35 Flares ×

Stoere Vrouwen werd als ‘influencer op het gebied van duurzaamheid’ uitgenodigd door de Jonge Wolven, om inspiratie op te doen tijdens een kringloop modeshow in Amsterdam Noord. Dat wekte nieuwsgierigheid op! En zo zaten StoereVrouwen Ashna en Helene, samen met 15 andere vrouwen, front row in de vintage jungle, aan de high tea en kringloop safari, inclusief safarihoed.

De Boedkringloop in amsterdamelruimers

De in maart geopende Boedelruimers schijnt de nieuwste kringloop-hotspot in Amsterdam te zijn, voor je huis of garderobe. Nu nog vrij onbekend. En het blijkt een echte. De prijzen zijn ‘ouderwets’ kringloop-achtig. De winkel is groot en het aanbod ook. Het staat er bomvol met van alles. Voor ieder is er echt wat wils, zolang je een beetje van zoeken houdt. Zoals je verwacht van een kringloop.

Tijdens de modeshow tonen de twee modellen setjes van onder de €12,-. Eén set kost zelfs maar €7,- bij elkaar. Wat je daarvoor krijgt? Minstens een broek, shirt/blouse, sieraad en tasje! Ashna had als stylist graag nog meer accessoires gezien tijdens de show, maar al met al hebben ze ons een duidelijk beeld van de kringloop mogelijkheden gegeven.

De high tea was prachtig aangekleed. Het door jezelf gebruikte bordje, kopje en schoteltje mocht na afloop als goodybag mee in een mandje. Geen extra papiertje of plasticje kwam er aan te pas;)

Drie dubbel eerlijk

Extra mooi, is dat kringloopwinkels altijd een dubbele, maatschappelijk doelstelling nastreven. Door gebruikte spullen te verkopen, bevhigh tea tsoere vrouwen netwerkorderen ze uiteraard hergebruik. Hiermee willen de winkels de hoeveelheid afval beperken en de milieuschade verkleinen. Door de spullen standaard voor een lage prijs te bieden, hebben ze daarnaast ook financieel gezien een belangrijke, sociale rol. Daarbij bieden ze vaak ook nog eens werkgelegenheid en re-integratie aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidshandicap. Een drie dubbele maatschappelijke rol kan je dus wel zeggen!

Het blijft een mysterie

Het werd op deze middag maar weer eens grondig bevestigd: duurzaam winkelen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Bovendien; op deze manier van winkelen maak ik me geen zorgen over wie, en in welke omstandigheden, het is gemaakt. Nee, in plaats daarvan ben ik juist benieuwd naar het mysterie achter de spullen! Iets wat ik nooit zal weten.

Change the world shopping!vintage duurzaam

6