Modelabel Van Jos presenteert damescollectie N°2

62 Flares 62 Flares ×

Uitnodiging lancering nieuwe damescollectie Van Jos

Op zondag 15 november, van 16:00 uur tot 19:00 uur, presenteert Van Jos haar nieuwe damescollectie N°2 in het Rockstart gebouw (Herengracht 182) in Amsterdam. Van Jos staat voor vrouwelijk, zakelijk-chique en tijdloos. En Van Jos wordt op een duurzame manier gemaakt. Op 15 november is tevens verkoop mogelijk via de One-Day-Shop.

Speciaal voor onze leden deelt Bureau StoereZaken deze persuitnodiging. Het is dus best een bijzondere kans om bij de lancering aanwezig te kunnen zijn!

Van Jos

Jos van Ederen vond het altijd het toppunt van saaiheid wanneer zij in haar jeugd in de jaren 60 elke dag dezelfde kleding als haar zussen aan moest. In 2012 startte haar dochter Rosa het modelabel Van Jos, geïnspireerd op de opvallende ideeën van haar moeder. Inmiddels zijn fashionistas als Victoria Koblenko en Rens Kroes gespot in deze ontwerpen.

Te gewaagde creaties voor het atelier

Jos hield altijd al van mode, omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Zij gebruikte bestaande kledingstukken en maakte daar haar eigen creaties van. Zij leerde het vak van de nonnen, moest daarna naar een atelier, maar haar stijl was te gewaagd om aangenomen te worden. ‘Ideeën komen door inspiratie’, zegt Jos. ‘Als ik een mooie deur zie, kan dat als inspiratie dienen voor een blouse. Ik kijk altijd om mij heen.’ Haar USP? Het contrast. Elk item uit de Van Jos collectie heeft een eigen karakter met een opvallende twist.

Dochter Rosa volgt haar hart – en dat van haar moeder

Het label Van Jos is opgestart door haar dochter Rosa van Ederen. ‘Volg je hart’, vertelde Jos haar. En wie zou dat goede advies afslaan? Daarom brengt Rosa met veel plezier haar moeders tijdloze ontwerpen op de markt. De collectie bestaat uit blouses, broeken, jurken, rokken en jassen.

Made in Holland, door dames met verschillende nationaliteiten en achtergronden

Van Jos wordt gemaakt in Nederland. En dat is uniek. Van Jos werkt onder meer samen met het Wereldwijven handwerklab, een atelier waar vrouwen met verschillende nationaliteiten en achtergronden werken om zo hun plaats in de maatschappij te verstevigen. Tijdens het breien en borduren leren zij in de tussentijd het spreken van de Nederlandse taal. Daarnaast maakt Van Jos gebruik van restpartij stoffen en wol. Zo wordt het overschot uit de mode-industrie op een creatieve en innovatieve manier verwerkt in de collectie.

Kijk hier wat StoereVrouw Ashna Chhatta vorig jaar al zei over Van Jos!

Mode voor het hele jaar, los van de seizoenen

Met de tijdloze ontwerpen gelooft Van Jos niet in de gevestigde seizoenen. Van Jos gelooft dat wanneer een ontwerp mooi is, dit altijd kan worden gedragen. Met een onderscheidend, vrouwelijk en tijdloos karakter.

De Van Jos collectie is op 15 november te koop via de One-Day-Shop en regulier te koop via de webwinkel www.vanjos.nl. Tevens is Van Jos te verkrijgen bij Designercafe in Utrecht, Dress me Dutch in Arnhem en viawww.greenthisseason.com.
Op 15 november presenteren naast Van Jos diverse andere duurzame labels hun producten. Elk met een eigen verhaal. Net zoals Van Jos.

Aanmelden via: annemieke@vanjos.nl

Change the world shopping!

www.vanjos.nl

6
0

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*