Miss Super Natural over de cosmeticaranking

0 Flares 0 Flares ×

miss super naturalMiss Super Natural:

“Weleens stilgestaan bij hoe milieu- en diervriendelijk jouw schoonheidsproducten zijn? En of het wordt gemaakt door kinderhandjes? Deze taak laat ikzelf liever over aan de cosmeticabedrijven. Hoe goed zij die vervullen, heeft Stoere Vrouwen samen met Rank a Brand uitgezocht en in een handig lijstje geplaatst om de (groene) beslissing voor jou en mij makkelijker te maken. Maar wat nu?”

Groene cosmeticamerken

“Nog even een samenvatting van de resultaten: hoewel er geen enkele van de 30 onderzochte bedrijven met vlag en wimpel slaagt, eindigt Weleda op de eerste plek. Het merk gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten en vermijdt (mogelijk) schadelijke stoffen zoals synthetische geurtjes. Ook scoort het hoog als het aankomt op milieu- en gezondheidsbeleid.
Andere merken die ook een een B-score hebben verdiend, zijn Dr. Hauschka, Logona en Santé. Met deze resultaten was ik super blij. Waarom?”

Eerder schreef ik over mijn 5 favoriete natuurlijke cosmetica van dit moment:

 1. Shea Moisture leave-in conditioner
 2. Dr. Hauschka reinigingscrème
 3. No sweat deodorant
 4. Queen Helene’s Mint Julep Masker
 5. Lavera Gentle body wash

“Van mijn top 5 komen 2 ervan redelijk hoog in de lijst voor! Dr. Hauschka eindigde zelfs met een B-score en Lavera met een C. Toegegeven, het is geen perfecte 10, maar ze zijn goed op weg. Door de ranglijst is er een grote kans dat ik mijn aantal Dr. Hauschka producten uitbreidt. De nummer 1 Weleda behoorde niet (meer) tot mijn collectie, maar krijgt van mij een nieuwe kans.”
<img class="alignnone size-full wp-image-12435" src="http://stoerevrouwen.nl/wp-content/uploads/2016/06/miss-super-natural-2.jpg" alt="miss super natural 2" width="675" height="450" srcset="http://stoerevrouwen.nl/wp-content/uploads/2016/06/miss-super-natural-2.jpg 675w, http://stoerevrouwen.nl/wp-content/uploads/2016/06/miss-super-natural-2-300×200 acheter viagra 50 milligrams.jpg 300w, http://stoerevrouwen.nl/wp-content/uploads/2016/06/miss-super-natural-2-640×427.jpg 640w” sizes=”(max-width: 675px) 100vw, 675px” />

De schaduwkant

Merken die het niet zo goed deden zijn:

 • Aveda
 • Biodermal
 • Kruidvat
 • Estée Lauder
 • HEMA
 • MAC
 • Rituals 
 • De Tuinen
 • Rimmel London

Geef cosmetica een groen zetje

“Waar ik zelf van opkeek zijn de lage scores van De Tuinen, Rituals en Biodermal. Van grote bedrijven als Mac en Rimmel Londen is het wellicht te verwachten, maar blijkbaar kan het ‘natuurlijke’ imago van de eerst genoemde merken toch niet tippen aan de werkelijkheid.
Overigens hoef je niet te wachten tot de merken uit zichzelf actie ondernemen. Op Rank a Brand kan je ze ‘een zetje geven’ door hen een aanmoedigende e-mail te sturen. Zo heb ik al een aantal op mijn to-mail lijst staan.”

Hoe hebben jouw favoriete merken het gedaan? En verandert hun score iets aan jouw keus?

Voor een complete resultatenlijst, ga naar rankabrand.nl.

Laat je door haar inspireren op mssupernatural.com of volg haar via:

Facebook.com/misssupernatural
Instagram.com/misssupernatural_
Twitter.com/msssuper_natural

3
1

1 Comment

 1. Rita Franko 1 augustus, 2016 Reply

  Wat een leuke ranking! Ik merk dat er steeds meer goede en betere cosmetica op de markt komt. Wij zelf hebben buiten No Sweat deodorant en Lavera ook een mooi Hongaars merk en nieuw op de Nederlandse markt. De producten van dit merk gebruik ik zelf dagelijks. Dit product heet Adrienne Feller. Ik ben zelf Hongaars en woon 8 jaar in Nederland en bedacht me dat dit merk zeker kans maakt om in je volgende top 5 (of 10) te komen. Mocht je het leuk vinden kijk dan even op onze site http://www.beautynatura.nl/brand/adrienne-feller/
  Ga zo door!
  Groetjes, BeautyNatura

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*