Liesbeth van Tongeren in de spotlights met FSC-houten hoed op Prinsjesdag!

0 Flares 0 Flares ×

Vandaag op Prinsjesdag, de dag van de hoedjesparade, staat Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren in de spotlights! Deze stoere politica draagt een exclusieve FSC-houten creatie van hoedenontwerpster Evelien Gentis-Smit van Eudia om aandacht te vragen voor één van de grootste klimaatuitdagingen wereldwijd: ontbossing.

Haar boodschap: “Wij moeten in Nederland meer duurzaam hout gebruiken, de overheid voorop. Zij heeft een voorbeeldfunctie, maar we zien dat overheden nog te weinig duurzaam hout toepassen.”

Houten hoedje-1

Foto’s: Daniëlle Vermeij

Enorm probleem voor mens, dier en klimaat
De wereldwijde ontbossing is nog steeds een enorm probleem voor mens, dier en klimaat. Bijna de helft van de oorspronkelijke bosgebieden op aarde is verdwenen. En per jaar verdwijnt nog steeds bijna 15 miljoen hectare bos, dat is ruim drie keer de oppervlakte van Nederland! Ontbossing is niet alleen funest voor de mensen en dieren die direct van het bos afhankelijk zijn, maar ook voor het klimaat: 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door ontbossing. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Door producten met een FSC-keurmerk te gebruiken dragen we direct bij aan de bescherming van bossen én aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Daar worden wij blij van!

Duurzaam hout bij de overheid
De overheid zal op zijn minst het goede voorbeeld moeten geven. FSC Nederland heeft recent de resultaten van een onderzoek over 100 overheidsprojecten gepubliceerd. Dit onderzoek laat zien dat in slechts een klein deel van de projecten van Rijk, gemeenten en waterschappen daadwerkelijk duurzaam hout wordt toegepast. En dat terwijl de overheid zich tot doel heeft gesteld in 2015 100% duurzaam in te kopen. Hier ligt nog een flinke uitdaging voor de overheid!

Het bos verdient beter, vind jij ook niet? Liesbeth van Tongeren heeft de toon gezet!

Houten hoedje-2FSC Logo

Deze actie  is gerealiseerd door Bureau StoereZaken in opdracht van FSC Nederland.

7
0

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*