Interview met The Basket Utrecht, die fairrukkelijke burgers serveert!

57 Flares 57 Flares ×

Sinds juni serveert onze eigen Flairtje (en die van Fairtrade Utrecht en Lekker Utregs) haar fairrukkelijke fair food bij verschillende restaurants in Utrecht! Nog tot en met augustus kan je bij deKleineBaron, Café Toque Toque, ’t Oude Pothuys, The Basket en Van Rooijen Catering een fairtrade/streek gerecht of menu krijgen. Maar waarom doen deze bedrijven eigenlijk mee? Korte uitleg gaven ze al in de video. Lonneke De Roovere, vrijwilliger bij Fairtrade Utrecht, stelde nog wat extra vragen aan Paul Gootjes, bedrijfsleider van The Basket Utrecht.

Waarom serveert The Basket Utrecht met Flairtje?

Flairtje_15“Ik was bij de Winterkas op de Uithof en het Flairtje team vroeg of wij interesse hadden om mee te doen. Het sprak me aan, omdat we al veel met Fairtrade en streekproducten bezig zijn in ons bedrijf. Flairtje was toen nog aan het opbouwen en het werd echt iets groots voor heel Utrecht. Ik vind het heel erg leuk om daar deel van te zijn. Ook werkt Flairtje samen met de GEPU, die onze leverancier is. Daarom werd de keuze snel gemaakt. Je stuurt een signaal naar je gasten.”

Waarom vinden jullie Fairtrade belangrijk?

“Gastvrijheid staat bij ons op één en we zijn geen non-profit organisatie. Wij gaan voor rendement. Maar toch, als wij ons rendement eruit halen en kunnen leven van ons bedrijf, dan gunnen we dat anderen ook. Ik denk er wel eens over na: de mensen die keihard werken voor de producten die wij hier weer verkopen. Die moeten er ook van kunnen leven. We hebben ook veel Fairtrade aanbod. Fairtrade koffie, thee, etcetera. Ook komen Fairtrade en Utrechtse producten voor in onze wekelijkse gerechten, zoals bij het broodje van de week, de salade de week en bij dagelijkse gerechten, zoals de soep van de dag.

Waarom vinden jullie Utrechtse producten belangrijk?

“Streekproducten zijn goed van kwaliteit, biologisch, duurzaam en bovendien erg lekker. We zitten bij de Brothers Horeca groep met in totaal tien bedrijven.Duurzame horeca UtrechtVanuit daar wordt er ook gekeken naar duurzaamheid en dat is belangrijk voor ons. En streekproducten zijn vaak biologisch geteeld. Niet zes kippen in één klein hokje en ook geen verkeerde slachtpraktijken.”

“Toch proberen mee te helpen om de aarde zo min mogelijk naar de knoppen te werken.”

Heeft The Basket verder nog duurzame plannen?

We zijn nuFairtje, the basket ook aan het kijken om, in samenwerking met de Spar op de uithof, een duurzame special te maken. Er worden veel producten weggegooid omdat ze over datum zijn, maar vaak kan je die nog prima eten. We kijken ernaar om daar misschien een duurzame special van te maken. Dat hoeft dan ook niet al te duur te worden, dat kan voor een leuk prijsje.”

In de eerste weken dat Flairtje serveerde, verkocht The Basket al meer dan 80 fairrukkelijke burgers! Paul:“De reacties zijn leuk en dat stimuleert alleen maar.”
De hele  maand augustus zijn de Flairtje burgers nog te verkrijgen bij The Basket Utrecht.

Dus, last van sleur? Neem eens wat anders en vraag deze zomer naar onze mooie Flairtje 😉

Change the world shopping!

4
0

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*