Fashion Revolution Week

0 Flares 0 Flares ×

Koop je wel eens kleding? Dan is deze oproep aan jou.

Van 24 t/m 30 april is het Fashion Revolution Week! Tijdens deze week worden merken, ontwerpers en winkels wereldwijd de vraag gesteld: Who-Made-My-Clothes? Doe mee en stel hen ook deze vraag voor meer transparantie in de kledingindustrie.

Nooit weer een Rana Plaza ramp

Nu voor de derde keer is 24 april een dag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Rana Plaza ramp in Bangladesh in 2013. De Nederlandse kledingbranche heeft vorig jaar met de regering en maatschappelijke organisaties een Kleding-convenant gesloten om een ramp zoals die in Bangladesh te voorkomen, maar ook om de kledingindustrie in het algemeen te verbeteren. Dat is hard nodig, want er werken 48 miljoen kledingmakers onder erbarmelijke omstandigheden.

Transparantie met #whomademyclothes?

Via Social Media wordt er in meer dan 88 landen de vraag aan de kleding industrie gesteld ‘Wie maakt mijn kleding?’, met als doel de kledingindustrie transparanter te maken. Internationale iconen als Livia Firth en Vivian Westwood steunen Fashion Revolution; en in Nederland Victoria Koblenko, Andrée van Es, Sanne Vogel en Hans Ubbink.

Oproep aan jou: stel de vraag

Vorig jaar vroegen 700.000 mensen #WhoMadeMyClothes? Dit jaar hoopt de organisatie dat 900.000 mensen meedoen en dat tenminste 160 kledingmerken reageren. Om dit te bereiken is het belangrijk dat jij ook meedoet: post online een foto waar je je kledinglabel laat zien en stel de vraag #WhoMadeMyClothes? De merken zijn door Fashion Revolution aangemoedigd om op jouw vraag te reageren.

Oproep naar de winkels, merken en ontwerpers

Fashion Revolution doet ook een oproep aan de kledingindustrie om mee te doen, door te reageren op de vraag ‘#WhoMadeMyClothes? Daarnaast stellen zij hen vragen als: “ Wat moet er volgens jullie gebeuren om de kledingindustrie te verduurzamen? Hoe helpt het Kledingconvenant daarbij?” Fashion Revolution verzoekt ze deze informatie te geven op bijvoorbeeld hun webshop, in mailings en in etalages van de kledingwinkels waar we kopen.

Fashion Revolution Talks in Amsterdam

Kom je ook? 24 april is er De Fashion Revolution Talks in World Fashion Centre in Amsterdam. Tijdens deze ‘talks’ vertellen de kledingbedrijven hoever ze zijn met het vergroten van de transparantie en zorg voor de kledingmakers. Je kan er natuurlijk weer direct online een foto posten vanuit de photobooth met de vraag #WhoMadeMyClothes? Check voor andere events door heel Nederland: www.fashionrevolution.org/netherlands 

24 t/m 30 april 2017: Fashion Revolution Week – #WhoMadeMyClothes?

www.fashionrevolution.org/netherlands


0