Fashion Revolution Day #WHOMADEMYCLOTHES?

63 Flares 63 Flares ×

Vrijdag 24 april is het Fashion Revolution Day! Sta samen met de wereld stil bij de kledingindustrie. Wie heeft jouw kleren gemaakt?

Twee jaar geleden stortte in Bangladesh de Rana Plaza kledingfabriek in en kwamen 1133 mensen om het leven. Hierdoor is 24 april uitgeroepen tot internationale Fashion Revolution Day. In meer dan 66 landen, waaronder Nederland, vinden activiteiten plaats om bewustwording te creëren en tegelijkertijd te laten zien dat veranderingen mogelijk zijn én gerealiseerd worden. Van Nieuw-Zeeland tot de VS stellen consumenten via social media kledingmerken de vraag: #WHOMADEMYCLOTHES?

Op Fashion Revolution Day vragen we wereldwijd onze kledingmerken om meer transparantie en meer zorg voor de klerenmakers! Doe je mee?

Wat te doen

Je kan nu alwhomademyclothes meedoen door een foto van jezelf te nemen, met een bordje ‘who made my clothes?’ en deze foto te posten op Facebook en Twitter. Plaats hierbij een boodschap, bijvoorbeeld: “Ik doe mee aan de fashion revolution voor eerlijke mode, jij ook?”. Of maak een selfie en draag het kledingstuk binnenste buiten zodat het label goed zichtbaar is. Tag jou merk  en vraag wie jou kledingstuk heeft gemaakt.

Twitter: #WHOMADEMYCLOTHES @ FashRev
Facebook: @ Fashion Revolution Netherlands

Net als vorig jaar hopen we weer wereldwijd trendingtoppic te worden!

23 april Fashion Revolution Talks / MeetBerlage Amsterdam

Wat is er al gedaan na de enorme Rana Plaza ramp en hoe moet het nu verder met de kledingindustrie? Kom, luister en debatteer mee in MeetBerlage.
Om 20.00 starten de talks over ‘goede doelen voor de kledingindustrie’ en ‘hoe maken we de duurzame modesector sterker?’ Met modeontwerper Hans Ubbink, Marga Robesin van het UvA Centre for Environmental Law & Sustainability, Niki de Jonge van de Schone Kleren Campagne, Jeroen van Dijken secretaris Vereniging Grootwinkelbedrijven Textiel en Bahareh Panjehshahi van Kiss & Tell gaan we, onder leiding van Andree van Es, in discussie en op zoek naar antwoorden en oplossingen. We sluiten af met een borrel.

24 april Duurzame makers pitchen / GildeLab Amsterdam

Makers, leveranciers en organisaties stellen hun product, project of onderneming voor in korte visuele presentaties. Daarna gaan we met het publiek kleine teams vormen en brainstormen: wat kunnen we voor elkaar betekenen en wat zouden wij samen kunnen doen?
Check hier het Facebook event.

Fashion Revolution Day & andere events

Wil je meedoen aan de Mode Nacht in Zwolle? Kijk voor nog meer activiteiten rondom de Fashion Revolution Day op de Facebook page.

Change the world shopping!

14
0

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*