Eerlijk gezegd: meer deelnemers graag aan de ‘Not Fair Fashion Battle’!

0 Flares 0 Flares ×

not fair fashion battleStoereVrouw Suzanne Merlijn stond in het Fair Fashion Festival programma met onze kledingruilbattle de ‘Not Fair Fashion Battle’. Het festival in Utrecht wil, net als wij, consumenten bewust maken van de tal aan mogelijkheden op het gebied van fair fashion. Kleding ruilen is daar één van!

Hoezo not fair?

Oneerlijk zijn ook de werkomstandigheden in de kledingindustrie in de zogenaamde ‘sweatshops’. Door het uitvoeren van opdrachten en het beantwoorden van battlevragen ervaar je hoe het is om je unfair in het zweet te werken en ben je heel even één van de werkneemsters in een Aziatische ‘sweatshop’! Het maakt je meteen bewust(er) van waar je kleding vandaan komt én hoe je zelf kan bijdragen aan een eerlijke economie. En ondertussen ben je o zo duurzaam een kledingruil aan het doen!

Suzanne: “Om eerlijk te zijn ben ik een beetje teleurgesteld in het aantal deelnemers van onze workshop. Maar de mensen díe er waren, waren gelukkig heel enthousiast!”

Dus zie je volgende keer dat de Not Fair Fashion Battle wordt gegeven? Kom vooral langs! En wist je dat je ook zelf de battle aan kan vragen?

not fair fashion battle Iets voor mij?

De Not Fair Fashion Battle is een kledingruilbattle met ongebruikelijke regels voor iedereen die nog minder bekend is met oneerlijke kleding en hier wel heel nieuwsgierig naar is! Voor jongeren tot aan de zakelijke markt. Het is een leuke groepsactiviteit mét een boodschap.

not fair fashion battleBegeleiding door de battlemaster en haar assistente

De battle wordt begeleid door de battlemaster. Deze strenge dame, gekleed in pak, paraderend op roze hakken en roze baret geeft tips hoe je kunt letten op wat je koopt in de winkelstraten. De assistente zorgt ervoor dat elke groep deelnemers is voorzien van actiematerialen, geeft uitleg per onderdeel en houdt de scores bij.

Inhoud en benodigdheden

De battle duurt maximaal 1,5 uur en is geschikt voor 12 tot 35 mensen op eigen locatie, bijvoorbeeld in een kantine, collegezaal of een ruime vergaderruimte. Elke deelnemer moet een tweedehands kledingstuk meenemen naar de battle; zonder meegebrachte kledingstukken is het helaas niet mogelijk de battle uit te voeren.

De Not Fair Fashion Battle aanvragen voor een groep?

Stuur een mailtje naar mirjampruis@stoerevrouwen.nl en vermeld daarin de datum en locatie van de gewenste battle. Vergeet niet om ook wat over de groep te vertellen (groepsgrootte, leeftijden, sector, wat weten jullie al over Fair Fashion etc.).

Change the world shopping!

3