Natural Beautycase Home

[RoyalSlider Error] No posts found matching your criteria.

RANKING MERKEN
1. Weleda
2. Dr. Hauschka
3. Logona
4. Santé
5. Botanique
Over de ranking

Hoe scoort jouw favoriete merk?

StoereVrouwen start de Natural Beautycase-campagne ter bevordering van transparantie in de cosmeticaproductie. In samenwerking met Rank a Brand vergelijken we 30 Nederlandse cosmeticamerken, van Dove tot Weleda tot huismerken als die van HEMA. 22 juni start de campagne met de uitslag: welke merken verdienen de hoogste score? Vanaf dan is ook de app van Rank a Brand voor het eerst te gebruiken op het gebied van cosmetica. Het is een extra hulpmiddel om tijdens het shoppen voor de meest duurzame merken te gaan. De cosmeticamerken worden getest op het gebied van gezondheid, arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid, milieu en klimaat.

Rank a Brand is de grootse duurzame merkenvergelijkingssite in Europa, en vergelijkt ruim 700 merken in kleding, schoenen, elektronica, telecom, reizen, eten en drinken.

De stap naar een transparante cosmeticaproductie is nodig

Hoe duurzaam zijn producten als shampoo, tandpasta en deodorant? De Nederlander besteedt gemiddeld 4,6 uur per week aan cosmetica, zonder weet te hebben waarmee het lichaam dagelijks in contact te brengen. Dat komt doordat het gros aan cosmeticamerken niet transparant is over de (betekenis van) ingrediënten, het arbeidsproces en de afkomst van de producten. Dit maakt het voor de consumenten moeilijk tot onmogelijk cosmeticaproducten van elkaar te onderscheiden, zoals bij voedsel nu wél gebeurd. Terwijl cosmetica ook direct wordt aangebracht op de huid, haren en zelfs in mond en ogen.

5 Beauty events

Vanaf 23 juni reist StoereVrouwen samen met cosmeticamerken door het land, naar de 5 cosmetica-events ‘Beauty: go natural!’. Hier wordt het rapport en de ‘ranking’ door Rank a Brand toegelicht en is er ruimte voor vragen. Bovendien is het de gelegenheid om natuurlijke cosmetica uit te proberen. Op uitnodiging geeft ieder cosmeticamerk een workshop met een ander thema:

Aromatherapie & huidverzorging door Weleda

Gezichtsverzorging voor jouw huidconditie door Living Nature
Make-up – Dr. Hauschka

Natuurlijke haarverzorging, -kleuring en -styling door LOGONA & Santé

Koester de zon door lavera

De steden die meedoen zijn: Groningen, Zwolle, Utrecht, Den Haag en Amsterdam.