Blog for change

Catch up on our latest news and stories here

Loop.alife: 100% circulair

Loop.alife bestaat uit pioniers in de circulaire textielindustrie, die mode van hoge kwaliteit maken. En weet je wat zij zo bijzonder goed doen? De kleding wordt gemaakt van oude truien, zonder gebruik van extra verfstoffen. Er is zelfs geen extra water voor nodig!

Met Loop.alife wil oprichter Ellen Mensink een nieuwe kijk, een nieuwe keten en een nieuwe beweging in gang zetten. Ze heeft een nieuwe standaard van ‘Truly Circular’ ontwikkeld, waarmee ze met Loop.alife produceert.  Lees hier het interview met Ellen.

Truly Circulair:

#1 Post-consumer afval en de lokale afvalberg

In de items van Loop.alife zit zoveel mogelijk post-consumer waste (kledingafval van de consument). Als er wordt bijgemengd – vanwege de kleur of sterkte van het garen – worden andere duurzame vezels gebruikt, zoals industrieafval van breimachines of nieuwe duurzame vezels. Loop.alife zoekt daarbij naar een optimale balans tussen een kwalitatief en mooi eindresultaat, wat technisch en duurzaam haalbaar is tegen een betaalbare prijs.

#2 Mechanische recycling

Dit is de meest duurzame manier van recycling: zonder de chemische samenstelling van de vezel te veranderen, kan de oorspronkelijke vezel terug worden gewonnen. Een hele klus, want sommige materialen en vezels laten zich niet eenvoudig duurzaam recyclen.

#3 Op kleur sorteren = echt duurzaam recyclen

Loop.alife sorteert op kleur, dus bleken hoeft niet er hoeven geen chemische materialen worden toegevoegd. Bovendien wordt nauwelijks water gebruikt. Een arbeidsintensief en zeer duurzaam proces.

#4 Volledige transparantie

Loop.alife coördineert ALLE stappen in het productieproces zelf: Ellen weet waar het afval vandaan komt, hoe duurzaam en door wie het wordt verwerkt en wat er in het eindproduct zit.

#5 Lokale productie en nieuwe ontwikkelingen

De partners van Loop.alife zijn lokaal en regionaal gevestigd, in Nederland of binnen Europa. Zo verhogen ze de transparantie en hoeven er geen producten de hele wereld over. Samen met de partners werkt Loop.alife aan nieuwe producten en technologieën zodat materialen beter, duurzamer en slimmer kunnen worden verwerken.

#6 Zero waste policy

Loop.alife wil geen afval. Daarom bedenken ze continu nieuwe oplossingen, zowel voor nieuwe materialen uit de afvalberg maar ook voor het afval uit hun eigen proces. Productontwikkeling is daarom voor erg belangrijk en een continu proces.

Ellen Mensink: “Be the change: met de aankoop van een tijdloze Loop.alife fundamentel help jij mee om de wereld duurzamer te maken en de afvalberg kleiner te maken!”

www.loopalife.nl

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe producten en stoere vrouwen nieuws.