Blog for change

Catch up on our latest news and stories here

Ecotex: specialist in biologisch textiel

Ecotex: een webshop waarbij je zeker weet dat je textiel biologisch is, want dat is al 10 jaar hun specialiteit. Ze verkopen er zelfs ‘schoon’ ondergoed. Wat houdt duurzaam voor Ecotex in? Eigenaar Marita Bartelet legt uit.

Duurzaam, biologisch en stijlvol

“Duurzaam betekent voor mij en Ecotex dat kleding zoveel mogelijk is gemaakt van natuurlijke materialen, liefst ook nog van biologische herkomst. Zoals biologisch katoen, biologisch wol, hennep. En ook linnen en zijde. Duurzaam en stijlvol gaan perfect samen.”

Huidklachten door kunstvezels

“De mode-industrie maakt veel gebruik van kunstvezels, maar juist op je huid wil je toch iets dragen dat veilig en gezond is? Elke week word ik wel gebeld door mensen met huidklachten die worden veroorzaakt door elastaan of door kunstmatige textielvezels als polyester. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die net zoals wij vinden dat het roer om moet. Labels als Alma & Lovis, Lanius enBraintree laat ik met trots in onze webshop zien.

Hennep

“Met hennep heb ik iets speciaals, omdat het een fantastische vezel is; het is sterk, heeft veel toepassingsmogelijkheden en is heel milieuvriendelijk te telen. Bovendien is het, net als linnen en wollen stoffen, een product dat van oudsher in West-Europa is geteeld. Ik heb een aantal merken samengebracht die met dit geweldige materiaal werken, zoals Hemp AgeHemproCannamoda en Pure Bags. ”

Schoon ondergoed

“Ik vind dat ondergoed en sokken absoluut bij onze winkel horen.  Veel vrouwen dragen bijvoorbeeld nog een bh waarin elastaan is verwerkt. Onze bh’s hebben dat niet en zijn ook van 100% schoon, katoen. “

Biologisch tot aan de badkamer en verder

” In de toekomst willen we ook handdoeken, washandjes, plantaardige verfstoffen en stoffen om je eigen kleren mee te maken aanbieden. En misschien ook beddengoed. Voor ons is het belangrijk dat we GOTS gecertificeerd zijn, als enige kledingwinkel in Nederland. GOTS-gecertificeerde artikelen zijn gegarandeerd van biologische herkomst en zijn altijd ‘fair’ gemaakt. Als kledingzaak is dat eigenlijk niet nodig, maar wij vinden toch dat het iets zegt over wat wij belangrijk vinden.”

www.ecotex.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe producten en stoere vrouwen nieuws.